|
Avea, 3G ihalesi ile ilgili olarak bugün ilk kez basın açıklaması yaptı. Açıklama metnine göre rekabet ortamı oluşmadığı için teklif verilmemiş. İşte o basın açıklaması: Telekomünikasyon Kurumu tarafından 22 Mayıs tarihinde ertelenerek bugün gerçekleştirilen IMT2000/UMTS hizmet ve altyapılarına ilişkin yetkilendirme ihalesine gerçek rekabet ortamı oluşmadığı için teklif vermemiş bulunuyoruz.
Avea İletişim Hizmetleri A.Ş olarak yaptığımız NGN (Yeni Nesil Şebeke) altyapı yatırımları ile çekirdek şebekemizi üçüncü nesil (3G) iletişimine hazır hale getirdiğimizi tüm kamuoyuna duyurmuştuk.
Bu zamana kadar yapılan açıklamalarda, Avrupa ülkeleri arasında 3G'ye geçmeyen tek ülkenin Türkiye olduğu söylendi. Ancak bakıldığında Avrupa ülkeleri arasında Mobil Numara Taşınabilirliği'ni uygulamaya koyamayan tek ülke de Türkiye... Öte yandan süreçler dikkate alındığında, Avrupa genelinde Mobil Numara Taşınabilirliği'nin 3G'den ortalama 2 yıl önce uygulamaya geçtiği görülüyor.
Tüm bunlara ek olarak, şu anda Mobil Numara Taşınabilirliği'ne karşı hakim durumdaki operatör tarafından açılmış bir dava var ve bu yasal süreç henüz sonuçlanmadı. Dolayısıyla tüketicinin seçme hakkı elinden alındığı gibi, serbest rekabet ortamı da oluşmamış durumda.
Abonelere veri iletişiminde önemli kolaylıklar ve yeni teknolojiler getirecek 3G hizmetlerinin, Mobil Numara Taşınabilirliği uygulamasına yönelik çalışmaların tamamlanması sonrasında başlamasının tüketici menfaatlerine olacağına dair inancımız sürüyor. Bu zamanlama gerçek rekabet ortamının oluşması açısından da önem taşıyor.
Avea olarak tüm açıklamalarımızda yaptığımız çağrımızı yineleyerek, tüketici menfaatleri doğrultusunda Mobil Numara Taşınabilirliği'ni süratle hayata geçirmek adına tüm operatörleri dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz.
Avea İletişim Hizmetleri AŞ
|